Start   Bana   Anmälan   Regler & klasser   Resultat   Att tänka på   Om tävlingen   Media   Sponsorer

[ English version ]    
En tävling runt Orust – med kajak!
Detta är en ytterst familjär tävling där alla är varmt välkomna att delta! Det spelar ingen roll vad du paddlar eller hur snabbt du paddlar, bara du tycker om att paddla långt, gillar att tälta och har gott humör så hoppas vi alla att just du vill vara med och förgylla helgen!

Vi paddlar runt Orust på två dagar, med gemensam tältning efter halva vägen, på Vallerö.

Konceptet med tävlingen är att den ska vara helt självgående. Det finns inga funktionärer, utan alla är sin egen funktionär. Det är således nästan helt obefintligt med regler, och det ställer krav på gott omdöme och sunt förnuft för dem som ställer upp.

VIKTIGA NYHETER!
I år inför vi två nyheter:
1) Åt vilket håll vi paddlar bestämmer vi på morgonen innan starten går. Vi kommer välja det håll som är lättast och säkrast givet de väderutsikter som råder för helgen. Det håll som vi paddlar åt kommer meddelas på skepparmötet som är 07:00.
2) Vi kommer välja två stränder som ligger efter ungefär halva vägen på respektive dagsetapp där det är möjligt att pausa och stanna tidtagningen. Vi tror det skapar mer gemenskap med ett gemensamt paus ställe =)

Banbeskrivningen nedan gäller alltså bara för ena hållet, det kan lika gärna bli åt andra hållet vi paddlar. Dessutom kommer det finnas en strand ungefär vid Henån och en strand ungefär vid bron mellan Orust och Tjörn där man kan gå i land och pausa sin tidtagning.

När
2−3 augusti 2014.

Var
Start 08:00 på lördagen i Ljungskile, därefter c:a 50 km paddling ut till Vallerö. Gemensam övernattning på ön. Start 07:00−11:00 på söndagen från Vallerö och därefter c:a 50km paddling till Ljungskile. Total sträcka cirka 100 km.

Anmälningsavgift
Inte en spänn! Det är gratis att vara med. Skänk hellre en slant till Sjöräddningssällskapet som utför ett fantastiskt arbete.

Priser
Evig ära och berömmelse till alla som tar sig runt =)
Därutöver har vi ett antal generösa sponsorer som bidrar med fina priser. 

Nu kan du anmäla dig till 2014 års tävling!

Just nu 59 paddlare anmälda. Anmäl dig.


Runt hela Orust med övernattning på Vallerö.Sponsorer 2013      

Ljungskile